Over Mij

Ik ben Inge van Breda

Ik ben getrouwd met Jort en samen hebben wij 5 geweldige kinderen.
We wonen in het prachtige Winterswijk.

Al sinds ik zelf zwanger was van mijn eerste, en een vriendin van me had bijgestaan bij haar bevalling, heb ik bevallingen intrigerend gevonden. Ik las me suf, praatte er veel over met verschillende mensen, vond alle verschillende meningen en opvattingen heel interessant. Als ik kennissen om me heen had die zwanger waren en opzagen tegen de bevalling, had ik altijd enorm de kriebels om ze te vragen ‘wil je dat ik mee ga? Ik kan je echt goed helpen!’

Maar we leven uiteraard in een samenleving waarin we de bevalling ‘alleen’ met onze partner doen. Dus ik zat aan de zijlijn en hoopte maar dat ze goede bevallingen zouden helpen. Soms hielp ik over de telefoon. Maar op een dag vroeg mijn zus of ik haar wilde helpen bij de geboorte van haar derde! Ik denk dat ik een dansje heb gedaan toen ik de telefoon ophing. Want NATUURLIJK wilde ik dat!
Na haar bevalling was ik ervan overtuigd: DIT is wat ik wil doen! Helaas was ik toen fysiek helemaal niet sterk, door een genetische aandoening. Ik zocht opleidingen tot doula, maar die kon ik allemaal fysiek absoluut niet halen. Ik stopte mijn droom om doula te worden weg, in de overtuiging dat het niet zou lukken…

Tot een maand of negen later iemand uit onze kerk naar me toe kwam, met de vraag of ik haar alsjeblieft wilde helpen bij haar bevalling. Ik kende haar niet zo goed, dus ik vond het best bijzonder dat ze mij vroeg.

Uiteraard zei ik weer ja, en ik ben weer gaan zoeken naar opleidingen. Ik vond de BiA Doula Training in Amsterdam met een programma dat ik echt zou kunnen volgen! Ik ben ervoor gaan bidden en we kregen bevestiging op bevestiging dat ik deze opleiding moest gaan volgen. In September 2020 ben ik begonnen, en in Februari 2022 heb ik hiervoor mijn certificaat gehaald, en nu ben ik een gecertificeerd doula!

In de tijd dat ik nog in opleiding was heb ik aardig wat vrouwen mogen begeleiden tijdens hun bevalling, en ik blijf het prachtig vinden om ze te helpen om een zo mooi mogelijke ervaring te hebben!

Vrolijk Vol vertrouwen Rust gevend Gezellig Een luisterend oor Humoristisch Ervaren Onbevooroordeeld Sprankelend Christen Eerlijk​

Als je mij als doula in huis haalt kun je rekenen op een vrolijke, positief ingestelde, liefdevolle doula die kijkt naar jou, je partner, jullie wensen samen en hoe jullie willen bevallen. Ik heb er echt een passie voor om jullie te helpen de bevalling zo positief mogelijk te ervaren.

Ik ben overtuigd christen. Ik kan jullie, als jullie dat prettig vinden,
helpen om het geloof in God te betrekken bij je bevalling.

Ik woon in Winterswijk, maar ik ben niet beperkt tot een bepaald gebied. Zo heb ik ook mensen in Zwolle en in het Westland begeleid.

Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Eibergen, Groenlo, Zieuwent, Lievelde, Heelweg, Varsseveld, Doetinchem, Enschede, Hengelo en Almelo zijn bijvoorbeeld allemaal ook prima te doen!